02 Reserve 02.jpg
The Reserve
The Reserve

The site is located at the topographical transition between Church Hill and Shockoe Bottom, as seen in the twenty-eight foot slope across the property.  It is also bridges the architectural transition between turn-of-the-century residential row houses on the hill and larger scale historic warehouses below.  

mews.jpg
The Reserve
The Reserve

The renovation of the existing building was complicated by the volume of space that is below grade. Bricked-in windows were reopened, and numerous historic doorways were maintained. The units have high ceilings and exposed structure and each has a unique layout that takes full advantage of the varied spaces.

The Reserve
The Reserve

The curved roofs respond to the hillside and step down the slope.  Where the building recedes from the street and on the rear, a contemporary treatment with high-tech finishes is employed.  The units at the south side of the site have impressive views toward the river or Downtown. The units on the north side of the site are nestled into the neighborhood.

The Reserve
The Reserve

Each of the units, old and new, has a balcony or yard or access to a rooftop terrace.  The parking was hidden from street view and shielded from the Franklin Street residences above by a combination of a fence, retaining walls and topography.

05 Reserve 07.JPG
reserve_15.jpg
02 Reserve 02.jpg
The Reserve
mews.jpg
The Reserve
The Reserve
The Reserve
05 Reserve 07.JPG
reserve_15.jpg
The Reserve

The site is located at the topographical transition between Church Hill and Shockoe Bottom, as seen in the twenty-eight foot slope across the property.  It is also bridges the architectural transition between turn-of-the-century residential row houses on the hill and larger scale historic warehouses below.  

The Reserve

The renovation of the existing building was complicated by the volume of space that is below grade. Bricked-in windows were reopened, and numerous historic doorways were maintained. The units have high ceilings and exposed structure and each has a unique layout that takes full advantage of the varied spaces.

The Reserve

The curved roofs respond to the hillside and step down the slope.  Where the building recedes from the street and on the rear, a contemporary treatment with high-tech finishes is employed.  The units at the south side of the site have impressive views toward the river or Downtown. The units on the north side of the site are nestled into the neighborhood.

The Reserve

Each of the units, old and new, has a balcony or yard or access to a rooftop terrace.  The parking was hidden from street view and shielded from the Franklin Street residences above by a combination of a fence, retaining walls and topography.

show thumbnails