the Vistas


The clients approached the architects having purchased two adjoining condominiums in the Vistas, a high-rise in downtown Richmond.  The task was to create an entry that invites visitors to experience the panoramic views of the James River, downtown, and Church Hill.  

Upon entry, two divergent curves create a framed opening that expands across the living and dining rooms drawing the visitor to the view beyond the glass walls.  Two balconies extend the living area further into the panorama.  The primary living area is open, but subtle delineations of soffits and suspended ceilings define a series of intimate spaces.  The kitchen is set out of view, but is still an integral part of the living area.  

The private master suite anchors the opposite corner of the condominium.  A six-foot high wall at the end of a barrel vault shields the sleeping area from the closet, dressing room, and bath.  A glass wall and a third balcony open the master suite to the views of the river.